Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

   Όπως όλοι ξέρετε αγαπητοί μας φίλοι το 2014 εκτός από χρονιά Μουντιάλ,είναι και χρονιά εκλογών.Συγκεκριμένα το 2014 στη χώρα μας θα διεξαχθούν οι δημοτικές,περιφερειακές εκλογές και οι ευρωεκλογές.Ναί ναί όλες αυτές και βέβαια στο βάθος του ορίζοντα να υπάρχει και το ενδεχόμενο για εθνικές εκλογές,ας το αφήσουμε βέβαια αυτό γιατί όλοι μας θέλουμε να παραμείνει σενάριο λόγω της κατάστασης που βρίσκεται η χώρα μας αυτή τη περίοδο.
   Ξεκινάμε με τις δημοτικές-περιφερειακές εκλογές οι οποίες θα διεξαχθούν στις 18 Μαΐου και οι επαναληπτικές στις 25. Για το δήμο Ανατολικής Μάνης σίγουρη είναι η υποψηφιότητα του νύν δημάρχου κ. Ανδρεάκου ενώ αναμένεται το επόμενο διάστημα να ολοκληρωθεί και η συγκρότηση του συνδυασμού του. Πληροφόρηση για άλλες υποψηφιότητες δεν έχουμε ακόμα αν και πολλά ακούγονται αλλά εμείς θα περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις.Επίσης σίγουρο θεωρείται οτι ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή ετοιμάζουν τους δικούς τους υποψηφίους με καθαρά κομματική υποστήριξη για το δήμο μας.
   Για τις υποψηφιότητες σχετικά με τη Περιφέρεια Πελοποννήσου και εκεί τα πράγματα ακόμα δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμα κυρίως για το πιο κόμμα θα υποστηρίξει ποιόν υποψήφιο και για τους υποψήφιους αντιπεριφεριάρχες.Ο νυν περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης θα είναι ξανά υποψήφιος και μαζί του όπως όλα δείχνουν θα είναι υποψήφια αντιπεριφερειάρχης για τη περιφερειακή ενότητα Λακωνίας η νυν κ. Τζανετέα. Αυτό που δεν είναι ακόμα σίγουρο είναι ποιο κόμμα θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα του κ. Τατούλη. Το ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε πρίν λίγες ημέρες την υποψηφιότητα του κ. Βουδούρη για τη Πελοπόννησο κάτω από θύελλα αντιδράσεων από το εσωτερικό του κόμματος για τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα.Ξανά υποψήφιος θα είναι ο κ.Γόντικας ήταν υποψήφιος και στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές και υποστηρίζεται από το Κ.Κ.Ε. Το πάζλ των υποψηφίων συμπληρώνεται μέχρι στιγμής με τις υποψηφιότητες του κ. Κουκούτση για τη Χ.Α και του κ. Σουκαρά για τους Οικολόγους Πράσινους.Η θητεία των νεοεκλεγέντων τοπικών και περιφερειακών αρχόντων θα είναι για 5 χρόνια.
   Όσον αφορά τη τρίτη εκλογική διαδικασία αυτή των ευροεκλογών οι οποίες θα διεξαχθούν στις 25 Μαΐου.Στις εκλογές αυτές εκτός από τα ήδη υπάρχοντα και γνωστά κόμματα έχουν εμφανιστεί και θα συμμετάσχουν και νέα πολιτικά κόμματα όπως ''Δραχμή 5 Αστέρων'', ''Νέο Κόμμα'', ''Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη'', ''Πυρίκαυστος Ελλάδα'',κάποια από αυτά τα κόμματα υποστηρίζουν την Ευρώπη και το ενιαίο νόμισμα ενώ κάποια άλλα όχι.
   Το επόμενο διάστημα θα έχουμε μια πλήρη εικόνα για τις εκλογές και τους υποψηφίους.Το σίγουρο είναι οτι μέχρι το Μάιο θα ασχοληθούμε αρκετές φορές με αυτό το θέμα με σκοπό τη καλύτερη ενημέρωσή σας.
   

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου