Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Σας παρουσιάζουμε μέσα από το blog μας και τη στήλη των συνεντεύξεων μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη με το νεότερο ηλικιακά Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Ανατολικής Μάνης, μετά τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών του Μαΐου 2014. Ο κ. Νικόλαος Μαλακοδήμος έθεσε για πρώτη φορά υποψηφιότητα στις Δημοτικές εκλογές του 2014 με το συνδυασμό Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α. του κ.Ανδρεάκου.Εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος συγκεντρώνοντας 991 σταυρούς.




1) Ας γνωρίσουμε το νεοεκλεγέντα δημοτικό σύμβουλο κ. Νικόλαο Μαλακοδήμο.

Ονομάζομαι Νικόλαος Μαλακοδήμος. Γεννήθηκα πριν από 22 χρόνια στο Γύθειο Λακωνίας. Η καταγωγή μου είναι από το Λάκκο, της Μέσα Μάνης. Αποφοίτησα από το Γενικό Λύκειο Γυθείου και ολοκληρώνω τις σπουδές μου στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με την ειδικότητα του Χημικού Μηχανικού. Είμαι γνώστης της Αγγλικής γλώσσας. Είμαι παιδί μιας εξαμελούς οικογένειας με γονείς τους Μαλακοδήμο Δημήτριο και Κατσαφάδου Παναγιωτίτσα.Ο Πατέρας μου ασκεί την Ιατρική για 30 και πλέον έτη στο Γύθειο. Η μητέρα μου είναι απόφοιτη της φυσιοθεραπείας αλλά αφιερώθηκε στην οικογένεια της.

2) Πώς αποφάσισε ένας νέος άνθρωπος όπως εσύ να ασχοληθεί με τη πολιτική και συγκεκριμένα με τη τοπική αυτοδιοίκηση;

Κατ΄αρχάς χαιρετίζω την προσπάθειά για τη δημιουργία και τον εμπλουτισμό και ενημέρωση του blog σας με σκοπό την προβολή του Γυθείου και της ευρύτερης περιοχής. Η ενασχόληση μου με τα κοινά ξεκίνησε πριν 8 χρόνια, όταν δηλαδή έγινα μέλος στο Διάζωμα. Ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό που ασχολείται με την αναστήλωση και αποκατάσταση αρχαίων χώρων θέασης, θεαμάτων και γενικότερα αρχαιολογικών χώρων, με σκοπό την προστασία και την ανάδειξη της πολιτισμικής κληρονομιάς του Γυθείου και της Μάνης γενικότερα. Πριν 3,5 χρόνια όταν δηλαδή ο Δήμαρχος ανέλαβε τη διαχείριση του νεοσύστατου Καλικρατικού δήμου Ανατολικής Μάνης, πήγα στο δημαρχείο αυτοβούλως με σκοπό να ενημερώσω το νέο δήμαρχο για τους αρχαιολογικούς χώρους του Γυθείου και την κατάσταση τους. Ο κ. Ανδρεάκος έδειξε μεγάλο ζήλο και ενδιαφέρον για τα θέματα αυτά, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αναζήτηση λύσεων για τα προβλήματα που αφορούσαν την πολιτισμική κληρονομιά της περιοχής μας. Μετά την άριστη συνεργασία αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα ως δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του.

3) Πώς αισθάνεσαι που είσαι ο νεότερος σε ηλικία δημοτικός σύμβουλος και τι σημαίνει αυτό για σένα;

Τα συναισθήματα μου είναι πολύ όμορφα. Αισθάνομαι μεγάλη χαρά για τη μεγάλη τιμή των συμπατριωτών μου, οι οποίοι με εμπιστεύτηκαν παρά το νεαρό της ηλικίας μου. Αυτή η στήριξη τους με γεμίζει ευθύνη απέναντι τους.

4) Ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτήν τη περίοδο ο Δήμος Ανατολικής Μάνης;

Όπως ξέρουμε όλοι οι Μανιάτες ο δήμαρχος μας έχει καταφέρει να εξαλείψει πολλά μείζονα πρωτεύοντα προβλήματα που μας αφορούσαν, όπως η καθαριότητα, η ασφαλτόστρωση και οι δεντροφυτεύεις. Ωστόσο εκτός από τις αυτονόητες λύσεις ο κ. Ανδρεάκος έχει καταφέρει να επιλύσει πολλά προβλήματα που προάγουν την ανάπτυξη του τόπου μας. Μερικά από αυτά είναι το Παρθεναγωγείο,ο Βιολογικός καθαρισμός, η Πλατεία στο Περιβολάκι, η ανάδειξη και ο καθαρισμός των αρχαιολογικών μας χώρων, ασφαλτοστρώσεις, πεζοδρομήσεις και άλλα. Ένα από τα προβλήματα που αφορούν το δήμο μας αυτή την περίοδο είναι κάποιες μηνύσεις που έχει δεχτεί που καθυστερούν τη δενδροφύτευση στο περιβολάκι.

5) Ποιες είναι οι λύσεις που θα προτείνεις για τα προβλήματα του Δήμου καθώς θα είσαι μέλος του νέου δημοτικού συμβουλίου; 

Οι λύσεις των προβλημάτων έρχονται από την ενασχόληση με το πρόβλημα, με επιμονή και πολύ υπομονή. Για τον τομέα που με αφορά περισσότερο από κάποιους άλλους, στο πολιτισμικό κομμάτι αλλά και γενικότερα θεωρώ ότι η δημοτική αρχή πρέπει να μπορέσει να ξεπεράσει αυτούς που κατά τη δική μου γνώμη κρατάνε πίσω κάθε σοβαρή προσπάθεια για ανάδειξη του πολιτισμικού μας θησαυρού που δεν είναι άλλοι από τις εντεταγμένες υπηρεσίες των υπουργείων. Πρέπει ο δήμαρχος να μπορεί να αποφασίζει και όχι να γνωμοδοτεί.

6) Τι προτείνεις ώστε να ασχοληθούν κι άλλοι νέοι ενεργά με τη τοπική αυτοδιοίκηση;

Η ενασχόληση με τα κοινά σε όλες τις ηλικίες είναι καθήκον όλων μας. Ιδιαίτερα για τη νεολαία που αποτελούμε το αύριο για τη χώρα και το μέλλον της. Η έντονα δραστήριες αυτές ηλικίες μπορούμε και επιβάλλεται να συνεισφέρουμε στην αυτοδιοίκηση της χώρας και ειδικότερα της περιοχής μας. Ο Δήμος Ανατολικής Μάνης μέσα από το Τοπικό Συμβούλιο Νέων μπορεί να δώσει την ευκαιρία στους νέους ανθρώπους να προσφέρουν ενεργά στον τόπο τους μέσα από μια ενεργά δραστήρια τοπική αυτοδιοίκηση.

Υ.Γ. Οι διαχειριστές του blog ''Γύθειο-click'' θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το νεοεκλεγέντα δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Ανατολικής Μάνης κ. Νικόλαο Μαλακοδήμο για τη συνέντευξη που μας παραχώρησε και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο του.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου