Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

1) Ας γνωρίσουμε το Νίκο Μπιρμπάκο (σύντομο βιογραφικό)
    Γεννήθηκα στο Γύθειο Λακωνίας είμαι απόφοιτος λυκείου και ασχολούμαι επαγγελματικά με τις επιχειρήσεις μου.Ξεκίνησα να ασχολούμαι με το μπάσκετ το 1997.Τις πρώτες μου συμμετοχές τις σημείωσα με την ομάδα του Πανγυθεατικού,ενώ σε νεαρή ηλικία είχα και κάποιες συμμετοχές σε κλιμάκια της εθνικής ομάδας.Μετά την διάλυση του Πανγυθεατικού πήγα στην ομάδα της Σκάλας που αγωνιζόταν στην Α' κατηγορία και έμεινα εκεί για ένα χρόνο,καθώς στο Γύθειο δεν υπήρχε ομάδα.Το ίδιο χρονικό διάστημα ιδρύθηκε η ομάδα του Γυθείου,ο ΑΓΟΝΓ,όπου και επέστρεψα το 1998.

2) Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς πιο ενεργά με το μπάσκετ;
   Από νεαρή ηλικία κατάλαβα πως έχω μία κλίση προς το μπάσκετ,με κορυφαίο ερέθισμα την απόλυτα επιτυχημένη εθνική ομάδα μπάσκετ του 1987 όταν κατέκτησε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

3) Μια επιτυχημένη χρονιά πέρασε για σένα,εχθές πήρες το βραβείο του πρώτου σκόρερ και μπήκες και στη καλύτερη πεντάδα.(συγχαρητήρια)Πώς νιώθεις γι’αυτό;Και πού αφιερώνεις αυτό το βραβείο;
   Σας ευχαριστώ πολύ.Νιώθω πολύ χαρούμενος,όχι μόνο για το βραβείο αλλά και για το ότι καταφέραμε να ανεβάσουμε την ομάδα κατηγορία,αυτό άλλωστε είναι και το ποιο σημαντικό.Το βραβείο το αφιερώνω στους συμπαίχτες μου,στην παρέα μου, γιατί αυτή η ομάδα είναι μια παρέα.

4) Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας για τη νέα χρονιά στην Α κατηγορία πλέον;
   Οι στόχοι της ομάδας για την νέα χρονιά είναι να μείνει στην κατηγορία,να πάμε όσο το δυνατόν καλύτερα και γιατί όχι να μπούμε και στα play off,καθώς σαν ομάδα έχουμε τις δυνατότητες να τα καταφέρουμε.

5) Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι;
   Οι προσωπικοί μου στόχοι συμβαδίζουν με αυτούς της ομάδας.Να έχουμε όμορφο κλίμα και μια καλή χρονιά.Σκληρή δουλειά το κεφάλι χαμηλά και με ταπεινότητα αλλά με πάθος και ψυχή όπως κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια να πάμε καλά.

6) Υπάρχει ανταπόκριση και στήριξη του κόσμου,της πόλης του Γυθείου προς τη τοπική ομάδα μπάσκετ;
   Υπάρχει ανταπόκριση και στήριξη, αλλά όπως γνωρίζεται δεν έχουμε γήπεδο.Η ομάδα μας έχει ως έδρα το κλειστό γήπεδο του Βλαχιώτη με αποτέλεσμα ο κόσμος να μην μπορεί να έρθει.

7) Θεωρείς ότι είναι αναγκαία η κατασκευή κλειστού γηπέδου μπάσκετ στη πόλη μας;(η τοπική ομάδα αγωνίζεται στο κλειστό του Βλαχιώτη)
   Δεν το συζητώ αυτό.Η κατασκευή κλειστού γηπέδου θα δώσει ώθηση στα νέα παιδιά,να γίνουν και καλύτερη παίχτες αλλά και να αγωνίζονται με ακόμα καλύτερη ψυχολογία.Το να αγωνίζεσαι στην φυσική σου έδρα μπροστά στον κόσμο σου είναι η καλύτερη δυνατή ώθηση για ένα παίχτη.Επίσης ένα κλειστό γήπεδο θα ωθήσει και νέα παιδιά που δεν ασχολούνται με το μπάσκετ,να αρχίσουν να ασχολούνται.Μην ξεχνάμε άλλωστε πως το Γύθειο έχει πολύ ταλέντο.

8) Τι συμβουλεύεις τους μικρούς φίλους του αθλήματος;(φέτος η πρώτη χρονιά που η τοπική μας ομάδα συμμετέχει στα πρωταθλήματα νέων και παίδων)
   Να κάνουν την τρέλα τους.Αν δεν το αγαπάς αυτό που κάνεις δεν γίνεσαι εξαιρετικός.Ο αθλητισμός είναι υγεία ότι άθλημα και αν είναι.Δουλειά χρειάζεται και πίστη στις ικανότητές σου.

9) Πιστεύεις ότι αποτελείς πρότυπο με τη μπασκετική σου πορεία ώστε νέα παιδιά της πόλης να ασχοληθούν πιο ενεργά με το μπάσκετ;
   Ίσως να αποτελώ πρότυπο.Παίζω πολλά χρόνια μπάσκετ δεν έχω αντιπάθειες έχω κάνει φίλους μέσω του αθλήματος και πιστεύω πως και σαν παίχτης μπορώ να σταθώ καλά.


Υ.Γ.:Εμείς με την σειρά μας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Νίκο Μπιρμπάκο για την φιλοξενία του στο cafe La Boheme αλλά και για τον χρόνο που μας αφιέρωσε.Ευχόμαστε να είναι υγιείς και να έχει κάθε επιτυχία σε προσωπικό και ομαδικό επίπεδο.


.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου