Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

   Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (Ε.Ο.Σ.) Σπάρτης πραγματοποιεί, σύμφωνα με το πρόγραμμα αναβάσεών του, εξόρμηση «περιπέτειας» στον Ποταμό Σμήνο, την Κυριακή, 9 Νοεμβρίου 2014.
Η ομάδα θα πραγματοποιήσει τη διαδρομή Αγ. Νικόλαος –Κάστρο Μπαρδούνιας - Μύλοι –Γεφύρι Στάρας – Γέφυρα Αρχοντικού.
   Πρόκειται για μια νέα διαδρομή της οποίας ο καθαρισμός και η σήμανση ολοκληρώθηκε πρόσφατα με δαπάνες του Δήμου Ανατολικής Μάνης. Η διαδρομή κινείται, στο μεγαλύτερο μέρος της, παράλληλα με το παρθένο φυσικό περιβάλλον του ποταμού Σμήνου, ενώ συνδέει πλήθος παραδοσιακών πολιτιστικών στοιχείων από όλες τις περιόδους της ιστορίας της περιοχής (ΚάστροΒαρδούνιας, πλήθος νερόμυλων και μυλαύλακων, ίχνη ρωμαϊκού υδραγωγείου Γυθείου, Γεφύρι της Στάρας κ.α.)
Ώρες πορείας : περίπου 6-6.30
Βαθμός δυσκολίας: Β, Β+ (Μέτρια+).
   Απαραίτητη για τη συμμετοχή, η καλή φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος για την εποχή ατομικός εξοπλισμός (οπωσδήποτε κατάλληλα πεζοπορικά άρβυλα ή παπούτσια, αδιάβροχο, κλπ) .
   Αναχώρηση στις 7.00 το πρωί της Κυριακής, με ΙΧ αυτοκίνητα, από το Κλειστό Γυμναστήριο Σπάρτης και ανασύνταξη στο πρατήριο καυσίμων SILK Oil του Λεωνίδα Περδικάρη, επί της Ε.Ο. Σπάρτης -Γυθείου, μετά τις Αιγιές, για συνάντηση με τους φίλους που θα έρθουν από Γύθειο και νοτιοανατολική Λακωνία.Στη συνέχεια κίνηση για Αιγιές –Μέλισσα –Αγ. Νικόλαο Σμήνου, απ’ όπου και η εκκίνηση της πορείας.
[ Προαιρετικά και κατόπιν σχετικής προσυνεννόησης με τον αρχηγό η ομάδα ενδέχεται να μείνει για φαγητό στην περιοχή.]
Επιστροφή στη Σπάρτη μέχρι τις 7, περίπου, το βράδυ.

Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο ως το βράδυ της Παρασκευής 7/11 στους αρχηγούς της ανάβασης,κ. Σωτήρη Γραφάκο (τηλ. 6972 030935 )και Λεωνίδα Περδικάρη (τηλ. 6973 078834).


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου