Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

   Πλούσιο σε πρωτεΐνες, ωμέγα-3 λιπαρά, απαραίτητα μέταλλα και ιχνοστοιχεία, το κουκουνάρι έχει διαπιστωθεί πως βοηθά σημαντικά στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας, χάρη στο πινολενικό οξύ που περιέχει.
   Καρπός υψηλής θρεπτικής αξίας, είναι γνωστό από την αρχαιότητα, ενώ στον Μεσαίωνα το χρησιμοποιούσαν για την ενίσχυση της λίμπιντο και των ερωτικών επιδόσεων.Μία κουταλιά της σούπας ισοδυναμεί με 60 θερμίδες περίπου. Το κουκουνάρι ταιριάζει στις σαλάτες και στο ρύζι.

Βάσια Γορανίτη 
Διατροφολόγος



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου