Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

   Με τη πρέπουσα λαμπρότητα και επισημότητα κορυφώθηκαν σήμερα στο Γύθειο οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.Στο Μητροπολιτικό Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Γυθείου τελέστηκε το πρωί ο Όρθρος και η Θ. Λειτουργία στην οποία προεξήρχε και κήρυξε το Θείο Λόγο ο πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Μάνης πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Συμεών Λαμπρινάκος.Στη συνέχεια τελέστηκε η Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ.κ. Χρυσόστομος.
   Παρόντες ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρος Ανδρεάκος,ο πρόεδρος του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. κ. Γρηγόριος Αποστολάκος,ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Ιωάννης Μπουκουβάλας,ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Γυθείου κ. Παρασκευάς Αδάμης,ο Διοικητής του 3ου Τάγματος ΚΕΕΜ αντισυνταγματάρχης Χαράλαμπος Συναδινός,ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου Αστυνόμος Α' Βασίλειος Μαυροειδόγγονας,ο Διοικητής της Π.Υ. Γυθείου πυραγός Κωνσταντίνος Γραφάκος,ο Λιμενάρχης Γυθείου υποπλοίαρχος Λ.Σ. Σταμπουλής Χρήστος,
η πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Γυθείου Σοφία Ροζάκη,δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης και αντιπροσωπείες σχολείων.
   Μετά το πέρας της Δοξολογίας στο χώρου του Ηρώου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση,κατάθεση στεφάνων και η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την εκπαιδευτικό της Αγγλικής Γλώσσας του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γυθείου κ. Κρητικάκου Κανέλλα.Στη συνέχεια ακολούθησε η παρέλαση των σχολείων Α'/βαθμιας και Β΄/βαθμιας εκπαίδευσης της πόλης,διμοιριών από το 3ο Τάγμα ΚΕΕΜ και μηχανοκίνητου τμήματος της Π.Υ. Γυθείου.
   Πάρα τη βροχόπτωση και γενικότερα τον άσχημο καιρό που επικρατούσε στη πόλη αρκετός κόσμος βρέθηκε στη παραλιακή οδό της πόλης για να παρακολουθήσει τη παρέλαση.Λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης όμως μετά το τέλος της παρέλασης δεν πραγματοποιήθηκαν οι χοροί από τους μαθητές των σχολείων της πόλης μας στη πλατεία του Δημαρχείου.







































0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου