Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

 Ξεκίνησαν και επίσημα χθές οι εκδηλώσεις του Δήμου Ανατολικής Μάνης για το Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2014.Το ποδαρικό έγινε στο Συνοικισμό του Γυθείου με μια λαϊκή-ρεμπέτικη βραδιά,που όπως κάθε χρόνο γίνεται σε αυτή τη γειτονιά του Γυθείου με σκοπό να τιμηθούν οι πρόσφυγες της πόλης μας.
 Την έναρξη κήρυξε ο πρόεδρος Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Ανατολικής Μάνης κ. Καπασούρης Αλέξανδρος,ο οποίος κάλεσε το κόσμο να αγκαλιάσει για ακόμα μια χρονιά τις εκδηλώσεις του Δήμου.Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο κ. Δημήτριος Ροζάκης ο οποίος με τη προβολή διαφανειών έκανε μια ιστορική αναδρομή της δημιουργίας του Συνοικισμού στο Γύθειο ενώ κατά τμήματα διάβασε τα 244 ονόματα των πρώτων προσφύγων που ήρθαν στο Γύθειο το Μάιο του 1923,όπως τον έχει καταγράψει ο κ.Συμεών Χατζηχαραλάμπους,τέως Δήμαρχος Δήμου Γυθείου.Να σημειωθεί οτι είναι η δεύτερη φορά που τα ονόματα διαβάζονται δημόσια,η πρώτη φορά ήταν το 1998 σε εκδήλωση στο Γύθειο προς τιμήν των προσφύγων.
 Στη συνέχεια το μουσικό σχήμα με την επωνυμία ''Δήθεν'' ταξίδεψε με τα τραγούδια του το κόσμο, που είχε γεμίσει τα στενά του Συνοικισμού,στις ''χαμένες πατρίδες''.Παρών στην εκδήλωση η αντιδήμαρχος κ. Γεωργία Λυροφώνη και δημοτικοί σύμβουλοι.Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η παρουσία του γνωστού με τις εκπομπές του,σχετικά με τη παράδοση στη Δημόσια Τηλεόραση κ. Παναγιώτης Μυλωνάς,ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στο κόσμο.
  Επόμενη εκδήλωση στο Γύθειο τη Παρασκευή 1η Αυγούστου στη πλατεία Δημαρχείου όπου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο παιδικό φεστιβάλ παραδοσιακών χορών.















0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου