Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

  Οι διηγήσεις σχετικά με  τα φαντάσματα έχουν πλέον γίνει της μόδας,ιστορίες με δαίμονες και πνεύματα έχουν γίνει μεγάλες ταινίες.Αλήθεια υπάρχουν όλα αυτά στη πραγματικότητα ή είναι δημιούργημα της φαντασίας μας.         

   Όλοι μας έχουμε διαβάσει ή έχουμε ακούσει από γνωστούς και φίλους διάφορες ιστορίες για φαντάσματα..Έχουμε ακούσει οτι έχουν  κάνει την εμφάνιση τους σε πόλεις,σπίτια,μουσεία,παραλίες κ.α.,ακόμα και στην ίδια μας τη πόλη έχουμε ακούσει κατά καιρούς ιστορίες για φαντάσματα και πνεύματα.Θέλοντας να δώσουμε ενα ορισμό στη λέξη φάντασμα μπορούμε να πούμε οτι είναι μια οντότητα που βρίσκεται παγιδευμένη ανάμεσα στο δικό μας κόσμο και στο πνευματικό.Οι φυσικοί θεωρούν οτι τα φαντάσματα δεν αποτελούνται από πνευματική αλλά από ηλεκτρομαγνητική ενέργεια και ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία ενώ για την Ορθόδοξη Εκκλησία τα φαντάσματα είναι πράξεις και έργα του σατανά που εμφανίζονται για να σκανδαλίσουν τους ανθρώπους.

     Για το πώς εμφανίζονται τα φαντάσματα καθώς και για τη μορφή τους υπάρχουν πολλές εκδοχές διότι σε κάθε ιστορία υπάρχει και μια διαφορετική εμφάνιση,μια διαφορετική μορφή. Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ως λύση να τρέχουν σε μέντιουμ για να τους βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν το φάντασμα ή το πνεύμα που είδαν το προηγούμενο βράδυ στο σπίτι τους ή στη παραλία ή πολλοί ακόμα καταφεύγουν στην Εκκλησία και κάνουν εξορκισμούς και αγιασμούς. 

   Ηρεμήστε λίγο!!!!Εδώ δεν ξέρουμε αν όντως υπάρχουν τα φαντάσματα και τα πνεύματα...Από το 2000 π.Χ. υπάρχουν αναφορές σε φαντάσματα και πνεύματα αλλά μέχρι τώρα κανείς δεν μπόρεσε να πεί με σιγουριά αν όντως υπάρχουν και τί είναι στη πραγματικότητα. Και το γεγονός αυτό αφήνει ελεύθερους τους παραμυθάδες να πλάθουν ιστορίες με φαντάσματα και πνεύματα με μόνο σκοπό να τρομοκρατήσουν το κόσμο ή και ακόμα να σπάσουν πλάκα με το φόβο και την αγωνία που νοιώθουν οι αδύναμοι άνθρωποι.

    Μετά από τόσα χρόνια και τόσες προσπάθειες ο καθένας έχει δώσει την δική του εκδοχή για αυτά τα όντα,αλλά το μυστήριο παραμένει άλυτο και θα μας βασανίζει για πολλά χρόνια ακόμα...

 Υ.Γ.: Αν πιστεύετε στα φαντάσματα και δεν φοβάστε αν ποτέ συναντηθείτε μαζί τους ρωτήστε τα τί είναι και από πού μας έρχονται...Αν πάλι τα φοβάστε τότε κάντε το σταυρό σας ή πείτε καμιά προσευχή....                        


                          
         
















0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου