Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

  Σήμερα 25 Μαρτίου 2014 κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 στη πρωτεύουσα του Δήμου Ανατολικής Μάνης,το Γύθειο.Ο καιρός αν και όχι καλοκαιρινός όπως τις προηγούμενες μέρες παρόλα αυτά βοήθησε ώστε να πραγματοποιηθούν όλες οι εκδηλώσεις χωρίς κανένα πρόβλημα.
  Στις 10:30 εψάλλει η δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου χοροσταντούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μάνης κ.κ. Χρυσοστόμου,παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.Στη συνέχεια στο χώρου του Ηρώου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση,κατάθεση στεφάνων από τις δημοτικές,στρατιωτικές αρχές και τοπικούς φορείς.Το πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γυθείου κ. Τραγάκης .Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε το γεγονός ότι το άγημα του στρατού που βρισκόταν στο χώρο του Ηρώου για να αποδώσει τιμές έψαλε τον εθνικό ύμνο.
  Στη συνέχεια ακολούθησε η παρέλαση στην οποία πήραν μέρος: αντιπροσωπείες σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,τμήμα του στρατού και μηχανοκίνητο τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου.Κατά τη διάρκεια της παρέλασης το ρυθμό στους παρελαύνοντες
έδινε η φιλαρμονική του Δήμου Ανατολικής Μάνης.
  Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με παραδοσιακούς χορούς από τους μαθητές των σχολείων της πόλης στη πλατεία του Δημαρχείου.
























0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου