Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

   Ημερίδα με τη συνεργασία του ΓΕΛ Γυθείου και της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Λακωνίας,διοργανώθηκε από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μολάων,στο Γύθειο.Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε τη Τετάρτη 19 Νοεμβρίου το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Λακωνίας,στο Γύθειο.
   Στην ημερίδα έγινε ενημέρωση για τα περιβαλλοντικά προγράμματα που θα υλοποιήσει φέτος το ΚΠΕ Μολάων, ενημέρωση από τους υπευθύνους της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Λακωνίας και ενημέρωση από ειδικούς επιστήμονες σε θέματα διατροφής και υγείας.
   Εισηγήσεις της ημερίδα ήταν ως εξής:

1) «Στοχοθεσία ημερίδας – Ενημέρωση και δράσεις για το κοινωνικό σχολείο», Μένεγα Παναγιώτα διευθύντρια ΓΕΛ Γυθείου

2) «Το ΚΠΕ Μολάων και οι δράσεις του για το περιβάλλον και την αειφορία (Προγράμματα του ΚΠΕ Μολάων και δράσεις ενίσχυσης, της δια βίου εκπαίδευσης ενηλίκων 2014-2015)», Μυλωνά Μαρία αναπλ υπεύθυνη ΚΠΕ Μολάων, Λέντζα Ευαγγελία, Πούλου Φωτεινή μέλη Π.Ο. ΚΠΕ Μολάων

3) « Μεσογειακή διατροφή και τοπικά προϊόντα ως αειφορική αξία – Διατροφικά παράδοξα και υγεία», Παπαδάκης Νικόλαος υπεύθυνος ΚΠΕ Μολάων, Νεκτάριος Μαστορόπουλος μέλος Π.Ο. ΚΠΕ Μολάων.

4) «Ενημέρωση των εκπαιδευτικών για τα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης». Υπεύθυνος σχολικών δραστηριοτήτων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λακωνίας, Θεοφανία Λάζαρη.

5) Μαθητές του Λυκείου Γυθείου παρουσίασαν τα αποτελέσματα έρευνας που διενεργήθηκε από τους ίδιους σε μαθητές του ΓΕΛ Γυθείου σχετικά με το αλκοόλ και το κάπνισμα.

6) «Έφηβοι και εξαρτήσεις. Η περίπτωση του αλκοόλ», Αναγνωστάκος Γρηγόρης ψυχολόγος

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο σχολικός σύμβουλος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης π. Παναγιώτης Κοντάκος. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν η αντιδήμαρχος του Δήμου Ανατολικής Μάνης κ. Γεωργία Λυροφώνη,οι δημοτικοί σύμβουλοι: Δρακουλάκου Ελένη,Καπασούρης -  Σεψάκος Γεώργιος,Λεβεντζώνης Νικόλαος,αρκετοί εκπαιδευτικοί και γονείς.










0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου