Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

   Τη Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014 ξεκίνησε το τριήμερο εκδηλώσεων που διοργανώθηκαν από το Δήμο Ανατολικής Μάνης σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και την Ε' Εφορία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων,στα πλαίσια του πανευρωπαϊκού εορτασμού για τις ''Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτισμού 2014''
   Η πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων,στο Αρχαίο Θέατρο της πόλης,περιελάμβανε εκπαιδευτική δράση για παιδιά σχολικής ηλικίας. Έγινε προβολή διαφανειών μέσα από τις οποίες οι μικροί μαθητές γνώρισαν το Γύθειο και τους ανθρώπους του το 2ο αιώνα μ.Χ.Την επιμέλεια και τη παρουσίαση της εκπαιδευτικής δράσης είχε αναλάβει ο κ. Δημήτριος Ροζάκης.
   Στη συνέχεια ακολούθησε η θεατρική παράσταση '' Αριστοφάνους Όρνιθες'',όπου το ρόλο των ηθοποιών έκαναν μαθητές της Α' τάξης Γυμνασίου της πόλης (απόφοιτοι του Β' Δημοτικού σχολείου Γυθείου).Πρίν την έναρξη της παράστασης σύντομο χαιρετισμό προς το κοινό απηύθυνε η υπεύθυνη  αρχαιολόγος κ. Τσούλη ενώ η εκπαιδευτικός που είχε αναλάβει την επιμέλεια της παράστασης κ. Κοσμά έκανε μια σύντομη περιγραφή του έργου και της προσπάθειας των μαθητών για να ανταποκριθούν στους ρόλους.Στο τέλος της παράστασης απονεμήθηκαν στους μαθητές-ηθοποιούς ενθύμια και αναμνηστικά.
   Παρών στην εκδήλωση ήταν οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ανατολικής Μάνης κ. Χριστοδουλάκος και Τσιριγώτης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Καπασούρης Αλ.,Καπασούρης - Σεψάκος Γεώργιος,Μαλακοδήμος και Λεβετζώνης και αρκετοί θεατές.
   Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους μικρούς μαθητές για τη παρουσίαση της παράστασης!
















0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου