Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

   Ο φόβος του σεισμού δεν έχει σταματήσει να υπάρχει και δεν θα σταματήσει να υπάρχει ειδικά για τους Έλληνες που έχουμε τη τύχη να  ζούμε στην πιο όμορφη χώρα του κόσμου αλλά παράλληλα και την ατυχία η χώρα αυτή να βρίσκεται σε μια περιοχή που τη χαρακτηρίζουν οι μεγάλοι και συνεχείς σεισμοί.Με αφορμή το τελευταίο σεισμό των 6,4 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ με επίκεντρο τη Κρήτη ξαναφούντωσαν τα σενάρια για μεγάλο επικείμενο σεισμό που θα προκαλέσει μεγάλες καταστροφές στη χώρα μας το 2013.
    Το 2013 φτάνει προς το τέλος του και η ανησυχία μεγαλώνει.Το Υπουργείο παιδείας έχει δώσει εντολή να διδάσκονται σε όλα τα σχολεία της χώρας ασκήσεις ετοιμότητας σε περίπτωση σεισμού. Οι σεισμολόγοι με τη σειρά τους δηλώνουν οτι ο τελευταίος σεισμός τους προβληματίζει ιδιαίτερα.
   Αγαπητοί μας φίλοι ηρεμήστε και χαλαρώστε ο πανικός σε τέτοιες καταστάσεις είναι ο χειρότερος σύμβουλος και βοηθός. Ο πανικός μπορεί να προκαλέσει δυσάρεστα αποτελέσματα όπως για παράδειγμα η στάση του ηλικιωμένου στη Κρήτη που πήδηξε από το μπαλκόνι νομίζοντας οτι θα σωθεί από το σεισμό που σημειώθηκε το Σάββατο.
  Ο σεισμός αποτελεί ένα φυσικό φαινόμενο που εμφανίζεται στο κόσμο από τα πρό Χριστού χρόνια και  το οποίο καλώς ή κακώς δεν αντιμετωπίζεται εύκολα ειδικά όταν αυτός είναι αρκετά ισχυρός.Όσο και γερά να είναι τα θεμέλια του σπιτιού αν ο σεισμός είναι αρκετά δυνατός θα προκαλέσει καταστροφές,το κύριο θέμα είναι να υπάρχει πρόληψη και σωστή συμπεριφορά κατά τη διάρκεια ενός σεισμού και κυρίως  ΟΧΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ!!!!
    Το τέλος του 2013 φτάνει ο μεγάλος σεισμός στην Ελλάδα μπορεί να γίνει μπορεί και όχι αλλά ποιός ο λόγος να ζήσουμε τον υπόλοιπο χρόνο με το φόβο;;; Αν φοβόμαστε και μας κυριεύσει ο σεισμός θα σωθούμε από αυτόν;;Ίσα ίσα θα γίνουμε άνθρωποι γεμάτοι φόβο και δεν θα ζήσουμε όμορφες στιγμές και όμορφες μέρες...Δεν είναι ανάγκη να φοβόμαστε για κάτι που μπορεί να γίνει,που δεν κανονίζουμε εμείς το αν θα γίνει ή το πότε ή και ποιες θα είναι οι συνέπειές του.
  Υ.Γ. : Ζήστε λοιπόν αγαπητοί φίλοι μας χωρίς φόβο,χωρίς πανικό!!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου